Actueel

Warnsveld 75 jaar bevrijd

Het Comité herdenkingen 2e Wereldoorlog Warnsveld, de Dorpsraad Warnsveld en ‘t Warnshuus organiseren in verband met dit jubileumjaar een speciale tentoonstelling, “Warnsveld 75 jaar bevrijd”. Onderdeel van deze tentoonstelling is o.a. een boekpresentatie, “Dat offer is groot geweest”. Verder zijn […]

Lees verder

Meer nieuws »

Evenementen

God Warns
landschap.jpg

Warnsveld 75 jaar bevrijd

Geplaatst op: 21 januari 2020  |  rubriek: Nieuws

foto: collectie Regionaal Archief Zutphen

Het Comité herdenkingen 2e Wereldoorlog Warnsveld, de Dorpsraad Warnsveld en ‘t Warnshuus organiseren in verband met dit jubileumjaar een speciale tentoonstelling, “Warnsveld 75 jaar bevrijd”. Onderdeel van deze tentoonstelling is o.a. een boekpresentatie, “Dat offer is groot geweest”. Verder zijn er tekeningen en gedichten te zien van leerlingen van adoptiescholen en foto’s en films van Warnsveld in oorlogstijd.

Wat nog ontbreekt om te exposeren zijn voorwerpen uit de oorlogstijd, om te showen in (afgesloten) vitrinekasten. Zoals schoeisel, speelgoed, gereedschap, sieraden, gebruiksvoor-werpen bonnen, documenten, etc. Ook kleding is welkom. Kunt u ons helpen aan materiaal? Neem dan contact op met Henk Steinvoort, telefoon 06-55832409, e-mailadres henk.steinvoort@warnshuus.nl  of met Heleen Buijs, telefoon 06-16523148, e-mailadres heleenbuijs@outlook.com Bij voorbaat dank.

De tentoonstelling start op zondag 5 april a.s., de dag dat Warnsveld werd bevrijd. De opening en boekpresentatie is om 15.00 uur. Lokatie: ‘t Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld.